Susanne Fessé (1977) is a curator, art historian and writer based in Stockholm, Sweden. She is one of the founders of VERK journal. In addition to gallery shows, she has curated a number of temporary site-specific exhibitions in public space.

As writer, she has published articles in, among others, Bulletinen, Fotografisk Tidskrift, Cora, VERK journal and Catalogue for the Swedish Photobook Prize, 2017.

 

For inquiries, please contact:

info [at] susannefesse.se
+46 (0) 70 743 08

Artist talk: Flyktpunkt – Ny svensk fotografi 2017

flyktpunk-fotografi-ksamtal-4.jpg

Moderator: Susanne Fessé

Länk för att lyssna på samtalet finns här.

Med utgångspunkt i utställningen Flyktpunkt – Ny svensk fotografi 2017 tar CFF temperaturen på fältet för den samtida fotografiska bilden genom ett konstnärssamtal.

I samtalet medverkar ett urval av de utställande nio konstnärerna som tagit en BA eller MA examen vid någon av landets konsthögskolor under 2017 samt curatorteamet: Susanne Fessé, tf verksamhetschef CFF, Ulf Lundin, konstnär och Mats Eriksson Dunér, konstnär

Utställande konstnärer: Aron Skoog, Kungliga Konsthögskolan, Stockholm, Cecilia Jonsson, Malmö Konsthögskola, Cian Burke, Akademi Valand, Göteborg, Freya Sif Hestnes, Akademi Valand, Göteborg, Jere Aalto, Akademi Valand, Göteborg, Karolina Brobäck, Kungliga Konsthögskolan, Stockholm, Michael Cedlind, Konstfack, Stockholm, Néha Hirve, Mittuniversitetet i Sundsvall och Vida Lavén, Kungliga Konsthögskolan, Stockholm.

Samtalet äger rum ons 27 sept, kl: 18-19.30 på galleri CFF, tjärhovsg 44 i Sthlm. Utställnngen pågår t o m 7 okt.

Foto: Annaliese Comelab Blanke.

En dekolonial läsning av Santiago Mostyns verk Delay

Symposium: Matter of Concern - photography in a Changing Environment